Cool Keeper


Hingst född 2010-05-12                    Foto: Micke Gustafsson/Foto-Mike
e. Broadway Hall
u. Missys Go Go
ue. Yankee Glide
Ägare: Stall Mamsen
Uppfödare: Fari Winds Farm Inc, USA

180406
Har gjort det bra i de starter han gjort i år och gick anständigt bakom bra hästar i Gulddivisionen på Romme. Om allt är som de ska efter den starten är siktet inställt på V75 på Umåker.

180304
Fick vinna idag och det var skönt. Han kommer att behöva fler lopp innan formen sitter där och vi letar lämpliga uppgifter.

180201
Har haft en träningsperiod och känns stark och rejäl nu. Han ska få något till jobb och sedan är han startklar i mitten av februari.

180101
Har varit lite behandlad från och till i början av december och nu gått rejält en hel månad. Han får göra så ytterligare några veckor innan det är dags för årsdebut.

171201
Har varit lite småknölig till och från men i senaste jobbet var han fin. Han är väldigt på hugget och glad så han ska få något till jobb och då hoppas vi att det stämmer. Han kan vara ute på tävlingsbanan innan året är slut.

171106
Jobbar på bra och vi har fräschat till honom lite smått inför vintersäsongen då vi tycker att vi kan ta ut honom.

171004
Har haft en lugn period och vi håller på att vässa honom nu så får vi se när det blir aktuellt för nästa start.

170903
Åkte på en halsinfektion senast och är under behandling.

170801
Var riktigt bra i Åmål men blev lite het så vi anmälde på längre distans  och han gjorde det riktigt bra. Nu återgår vi tall gamla balansen och jänkarvagn inför Ego Boys minne och han känns pigg och fin.

170703
Har suttit fast några gånger men senast blev det full laddning på Åmål och han var riktigt bra på nytt banrekord så det var väldigt skönt att få vinna den dagen.

170609
Hade otur med positionerna i Sweden Cup och är värd ett bättre öde. Han känns fin och stämmer det för honom kan han slåss om en framskjuten placering härnäst.

170503
Var klart bra i Umeå trots att han blev öm i bakfötterna. Nu får han kurera sig inför kommande starter och det blir nog i slutet av maj.

170331
Har fått några lopp i sig och börjar att tända till lite. Vi har gnuggat på mycket i vinter och han har lagt på sig något kilo. Vi letar lämpliga lopp framöver.

170303
Fick ett jättebra och snällt lopp senast och hade lite krafter sparade. Det känns som att det ser ljust ut för framtiden.

170203
Känns faktiskt riktigt alert för dagen och har ett kortlopp på Bergsåker om ett par veckor som vi tänkte prova lyckan i.

170101
Var inte riktigt som vi förväntat oss senast men han har vaknat till efter det. Han känns ok i jobben så eventuellt blir det start i slutet av januari.

161130
Har varit väldigt laddad i jobben och nu är det den gamla Cool Keeper igen. Han har gått några rundbanejobb och vi har kört 1.22 som snabbast.

161101
Är laddad och fin i jobben och magproblemen börjar att försvinna.

161004
Går lätt träning och får komma tillbaka frisk och fräsch igen.

160901
Har det inte varit det rätta trycket i så vi gick igenom honom efter senaste starten och det visade sig att han dras med en magåkomma. Han blir nog borta någon månad innan vi spänner bågen igen.

160802
Har inte varit som jag vet att han ska vara. Vi bytte till en helt vanlig, gammaldags sulky senast och då blev han en helt ny häst och öppnade bra och hade krafter kvar på en bra tid. Nu kände jag igen honom och det blir väldigt intressant till nästa start.

160703
Kom aldrig till i Midsommarloppet och var småirriterad före och fick inte de bästa förutsättningarna. Han blev tempotorsk men vi kommer igen.

160601
Har gått fantastiskt bra och senast på Gävle gick han med full fart över mål och landade på 10,0. Nu åker vi till Boden och hoppas på en bra prestation och sedan får vi se hur den fortsatta matchningen blir.

160502
Var jag helnöjd med i comebacken. Han känns starkare i år än tidigare och speeden har han sedan förr så det kan bli ett intressant år. Upplägget är nu att gå till V75 på Örebro men efter det är inget spikat.

160331
Har fått några snabbjobb i sig nu och gått 1.21 som snabbast på en lite tungsprungen bana. Planen är att han ska vara startklar i slutet av april.

160229
Har gått enligt schemat hela vintern och gick sitt första rundbanejobb i veckan och var överladdad. Han kommer att visas upp för avelsvärdering den 4:e mars.

160203
Har övervintrat riktigt bra och har återupptagit lite rakbanejobb och tempo. Vi trappar upp träningen vartefter.

151230
Kan man inte annat än vara nöjd med och han gör bra lopp varje gång. Han var väldigt fin med öppet huvudlag och jag ser fram emot varje start med honom.

151202
Vann från ledning senast och har kanske inte den riktiga toppformen men är ändå gångbar den här årstiden. Han får göra någon start till innan vi gör bokslut.

151101
Har gjort det bra men senast blev han för laddad och tröttnade sista biten. Han har tyvärr lite problem med halsen men vi vet vad han kan och han kommer tillbaka.

151001
Har varit ute från dåliga lägen och inte haft något flyt på slutet. Han var klart bra i senaste framträdandet med skor på en blöt bana så det känns som att det inte är något fel på höstformen.

150902
Blev det alldeles för tufft lopp för i Jubileumspokalen senast. Han känns ok efteråt och vi laddar för nya uppgifter.

150803
Var bra vid segern och gjorde även en bra insats hemma på Rättvik i helgen som tvåa. Nu satsar vi mot Jubileumspokalen i mitten av augusti och han är såpass tuff att han ska kunna matcha även ett sådant rövargäng.

150706
Hade en halsåkomma i Östersund och fick vara ifrån en vecka och läka ut naturligt. Han har gått några jobb efter det och vi siktar in oss på att starta i Henning Mårthans Minne på Rättvik den 13:e. Då ska han vara kurant så jag hoppas på fortsatta framgångar.

150602
Var fantastiskt fin i Umeå och vann med krafter sparade. Han känns fortsatt fin i jobben och nu siktar vi på start i Jämtlands Stora Pris till helgen.

150502
Fick göra en skön comeback efter vinteruppehållet med en snabb inledning och avslutning. Det bådar gott för framtiden och han var inte direkt tom i mål. Nästa start blir i ett femåringslopp på Umåker den 9:e maj.

150331
Var klart på gång men fick en lättare halsinfektion så han fick stå över några jobb. Nu är han igång igen och ska få några jobb till innan vi planerar in årsdebuten.

150301
Kändes riktigt vass i det senaste jobbat då han gick 1.23 men det återstår några jobb till innan han är aktuell för start.

150201
Har vintertränat på bästa möjliga sätt och kommer att fortsätta så när förutsättningarna är så fina. Han har lagt på sig både muskler och mage så han klarar en ny, tuff säsong.

150102
Har återupptagit träningen i full utsträckning och är laddad som bara den. Han går mycket träning för dagen och vi har planer att kunna vara ute i mitten av mars.

141204
Fick en månads semester efter senaste starten och efter det har han börjat gå mycket motion. Det är ingen stordåd ännu utan vi börjar när snön kommer.

141105
Ådrog sig grovtarmskolik i samband med Breeder’s Crown-försöken och har fått ta det lugnt efter det. Det är osäkert om det blir någon mer start i år eller om det blir vinterträning för hans del.

141001
Har gjort några imponerande lopp och det han gjorde på Gävle senast blir man imponerad själv av. Dels att att han var med i den öppningen och dels av avslutningen. Får han vara frisk och fräsch kan det bli en rolig tid framöver och siktet är inställt på semifinalen i Breeder’s Crown i mitten av oktober.

140831
Är en riktig sköning som har kommit helt rätt på det och vid senaste segern visade han sin riktiga klass. Nästa start blir i Fyraåringsstjärna på Gävle i mitten av månaden.

140804
Har gjort femstjärniga insatser i de senaste starterna och har vunnit från bricka åtta efter lite tuffa upplägg. Han känns fortsatt fin i jobb och ska närmast ut i något fyraåringslopp i senare delen av augusti.

140702
Var inte som bäst i Kungapokalsfinalen och är åtgärdad efter det. Han känns normal i jobben igen och går ut i Sprintermästaren härnäst.

140602
Var klart bra i försökte till Kungapokalen men gången efter fungerade han inte alls aktionsmässigt och tyvärr blev det galopp. Han är behandlad efter den starten och vi kommer igen.

140502
Är jättefin och vi siktar nu in oss på Kungapokalen om ett par veckor. Han kommer att få en genomkörare i början av veckan och allt är väl så här långt.

140401
Tycker jag var riktigt bra i årsdebuten som knappt slagen och han känns fortsatt fräsch och fin. Han har några passande lopp i början av april.

140304
Är helskön för dagen och han är pigg och glad. Han har gått mycket jobb men det är svårt att hitta något bra lopp att årsdebutera i med tanke på att han har tjänat en miljon.

140202
Är en riktig sköning som har mojat på sig under vintern och haft det bra med en hygglig träningsdos. Vi har vänt upp men han har bara gått 1.30 full distans.

140105
Gjorde det fantastiskt bra på hösten och förvintern och fick lite semester. Nu tränas han dock, i stort sett, för fullt och allt ser bra ut.

131202
Har vi laddat för att han ska ut i Big Noon-pokalen i början av december och vi har underhållet formen i jobben på ett perfekt sätt. Han känns fortsatt fin.

131103
Är en liten fin krabat som är både stark och speedig. Han avgjorde trots lite halvtung resa i Breeder’s Cronw-försöket och har fått ett bra spår i finalen som vi ser fram emot.

131001
Var läcker på Mantorp senast då han vann ett försök till Ina Scots ära. Nu laddar vi för finalen som går den 7:e oktober.

130904
Gjorde ett riktigt gott intryck i senaste starten i ett storlopp på Åby. Det här är en häst som jag räknar med ska kunna hävda sig gott och väl i lite större sammanhang.

130801
Har gjort det bra och varit ute och mött några riktigt hårda sällskap i de senaste starterna och blandat sig i striden ändå. Tyvärr har han inga riktigt bra lopp framledes så vi får se vad det blir för matchning.

130701
Tog en härlig seger i Breeder’s Crown i Rättvik efter spets i stort sett hela vägen. Nu väntar Norrlands Grand Prix dit han är inkvalad till finalen den 18:e juli.

130601
Är en riktig travare som dock blev lite för het med stängt huvudlag senast men höll ändå fantastiskt bra på en 1.15-tid. Tyvärr har han dåligt med lopp framledes men vi får försöka hitta någon passande uppgift.

130507
Hade jobbat bra inför årsdebuten som dock blev lite tuff för hans del. Han gick ändå rekord 15,7 och känns fortsatt fin efteråt. Nästa uppgift blir nog i mitten av maj.

130402
Har lagt på sig och blivit musklad under vintern. Det är en bra häst som har kommit ner i 1.22-farter och vi ska testa honom innan det blir start.

130228
Går bara vinterträning med rejäla turer i skogen. Han får börja gå lite jobb när banan tillåter.

130201
Har börjat gå lite tuffare vinterträning efter behandlingen och får fortsätta med det några veckor till.

130102
Hade känning i ett framknä i ”Svampen” senast, därav galoppen. Han är åtgärdad och har fått ta igen sig någon veckan innan vi börjar bygga upp honom.

121202
Har det släppt rejält för efter halsinfektionen och han fick t.o.m. vinna Norrlands 2-åringselit trots ett dåligt läge. Han trivdes på den hårda banan och avgjorde lätt och tar han det loppet på rätt sätt kan det bli start i ”Svampen” på Örerbro.

121101
Var tillbaka efter en halsinfektion och gjorde ett kanonlopp som tvåa senast. Han kommer att göra några starter till i år.

121003
Drog på sig en halsinfektion när vi skulle till Sundsvall så det var tråkigt. Den satt i drygt en vecka men han är snart på gång igen och gör någon start till i höst.

120903
Är en fin individ som vann lätt i senaste starten. Han har några fler tvååringslopp framledes och även om vi är lite försiktiga med honom får han göra några starter till.

120802
Känns fin i jobben och har gått nedåt 1.20/1600 m. Han är startklar.

120701
Börjar bli spänstigare och finare och han har gått 1.24/1600 m som snabbast.

120601
Är en gedigen sort som gör det man begär av honom. 1.28-1.30 är inga problem för dagen.

120501
Börjar få lite spänst i kroppen och rör sig bra. Han har inga problem med 1.30-tider.

120401
Gör det vi begära av honom och går 1.40 för dagen.

120229
Är en rejäl sort som lever upp till sitt namn.